PNÖMATİK ERİŞİM PLATFORMLARI
Pnömatik Erişim Platformları
Büyük veya ticari araçlar için boya kabini ile çalışmış olan herkes, işlem sırasında erişim sorunlarıyla karşılaşmıştır. Bir boya kabininde yüksekte çalışma durumunda, iş güvenliği kurallarına ve risk altındaki alanlarda çalışma yönetmeliklerine uymak iş kazası risklerini en aza indirmeniz açısından etkili olacaktır. Pnömatik Erişim Platformları bu tür erişim ve güvenlik sorunlarını minimum düzeyde tutmak için tasarlanmış sistemlerdir. Ancak hangi durumlarda kullanacağınızı bilmediğinizde karar vermeniz zor olabilir.
Yüksekte çalışma yönergesi, düşme riski yüksek veya işlem süresi 30 dakikadan fazla olan durumlarda, merdiven dışındaki erişim yöntemlerinin kullanılması gerektiğini belirtir. Bu durumlarda duvara monte bir Pnömatik Erişim Platformu hem güvenlik hemde çalışma kolaylığı açısından idealdir.
Manevra Kabiliyetine Sahip Sprey Kabini Ekipmanı
3 eksende hareket eden Duvar Tipi bir platform, dikey ve yatay hareketin yanısıra kullanıcıya boya yapılan parçaya doğru da hareket imkanı sunar. Bu, boyacıya üzerindeki hantal kişisel koruyucu donanımlara ve ağır püskürtme ekipmanına rağmen rahat çalışma imkanı sağlar. Merdiven çıkıp inmek zorunda kalmadan tüm işe minimum zaman ve çabayla erişebilen boyacı boyama işini daha hızlı ve daha düşük enerji harcayarak tamamlar.
Bunun yanısıra dikkate alınması gereken katı ATEX düzenlemeleri de vardır. ATEX, ATmosphere EXplosive kelimelerinin kısaltılmış halidir ve adından da anlaşılacağı gibi, çalışanları patlayıcı ortamlardaki olası tehlikelerden korumak için gerekli düzenlemeleri içerir. Patlayıcı ortamlar IEC (International Electrical Commission) tarafından tehlike derecesine göre sınıflara ayrılmıştır. Yanıcı gaz, duman, buhar ve yanıcı toz olmak üzere farklı sınıflara ayrılmıştır. Bu sınıflar 0, 1 ve 2 olarak belirlenmiştir. Zone 0' da kullanıma uygun cihazlar en üst seviye koruma sağladığından Zone 1 ve Zone 2' de de kullanılabilir. Aynı şekilde Zone 1 belgesi olan cihazlar Zone 2' de de kullanıma uygundur.
Püskürtme kabinleri söz konusu olduğunda, bazı boyaların yanıcı solventler içermesi ve bunun da yanıcı dumanlar salması kaçınılmazdır. Patlama tehlikesini azaltmak için, ATEX sertifikalı ekipmanların kullanılması şarttır.
Püskürtme Kabinleri İçin Güvenilir Erişim Platformları
Pnömatik Erişim Platformları, 2 eksende çalışan tek kişilik asansörler veya 3 eksende çalışan çok personelli asansörler gibi farklı ebat ve işlevlere sahip olarak üretilebilirler. Ayrıca müşteri talebine bağlı olarak üzerlerinde istenilen değişikliklerin yapılması da mümkündür. Bir erişim platformu satın almdan önce, risk değerlendirmenizi doğru yaptığınızdan ve prosesinize hangi özelliklerin gerekli olduğundan emin olmanız önemlidir.
Fada Mühendislik olarak yıllar içinde farklı müşterilerimiz için birçok farklı erişim platformunun kurulumu gerçekleştirdik. Müşterilerimiz ürünleri kullandıktan sonra verimlilik artışının yanı sıra çalışanlarının sağlık ve güvenliğini sağladıklarını da belirttiler.
Personel asansörleri, sağlık ve güvenlik etkilerinin yanı sıra büyük veya ticari araçların maskelenmesi, boyanması ve denetlenmesi için harcanan süreyi belirgin ölçüde azaltır ve genellikle iki yıldan daha kısa bir sürede kendini amorti ederek yatırım getirisi sağlarlar.
Fada Mühendislik'den Pnömatik Bir Erişim Platformu Edinin
Piyasada, erişim platformlarının ve içinde bulunacağı püskürtme kabininin aynı anda ve birlikte kurulmaları gerektiğine ilişkin yaygın bir inanış vardır. Ancak uygulamada durum her zaman böyle değildir. Platformun kurulabilmesi için boya kabini duvarlarının makul bir sağlamlığa sahip olması yeterlidir. Bu şekilde kabin içinde minimum değişiklik yapılarak, platform sonra dan sisteme dahil edilebilir.
Püskürtme kabininiz veya son işlem ekipmanınız ile ilgili mevcut uygulamalarımızı görmek ve erişim platformları hakkında daha fazla bilgi engin isterseniz üretimini yaptığımız diğer ürünlere de göz atabilirsiniz.