DÖNDÜRME SİSTEMLERİ VE POZİSYONERLER
DÖNDÜRME SİSTEMLERİ VE POZİSYONERLER
Yük döndürme sistemleri ve poziyonerler, her tür yükü döndürmenin veya kaynak işlemleri sırasında doğru pozisyonda tutmanın en kolay ve güvenli yoludur.
Ağır yükleri döndürmek genellikle hantal, önemli riskler içeren tehlikeli işlemlerdir. Yanlış dönüş manevralarında kaza riski yüksektir: Yük düşerse iş parçası hasar görebilir ve en kötü durumda yaralanmalara da yol açabilir.
Fada Mühendislik’e ait döndürme sistemleri bu işlemler için kesin çözümdür. Hacimli iş parçaları güvenli bir şekilde dikey ve yatay döndürülebilir. İş parçası, inceleme veya çalışma için herhangi bir konumda durdurulabilir. Operatör, yük döndürme işlemi sırasında çeviricinin uzaktan kumandasını kullanarak dönüş işlemini güvenli bir mesafeden kontrol eder.
Döndürme sistemleri özellikle makine bileşenleri, dizel deniz motorları, kaynak yapıları, döküm endüstrisi için kalıp kutuları, beton, cam bloklar veya çelikten yapılmış prefabrik parçalar, külçeler gibi ağır ve hacimli mallar için uygundur.
DÖNDÜRME SİSTEMLERİ VE POZİSYONERLERLERİN AVANTAJLARI
- Hacimli Malların Güvenli Ve Rahat Dikey ve Yatay Döndürülmesi
- Döndürülecek Öğenin Herhangi Bir Konumda Durdurulabilir Olması
- Döndürülecek Öğelere Zarar Vermemesi
- Rotasyon Sırasında Kazaların Önlenmesi
- Mobil Kullanım
- Kapasite 10 Ton - 200 Ton
- Sabit Bant Mesafeli Veya Ayarlanabilir
- Manuel, Kablolu veya Uzaktan Kumandalı Kullanım
- Uygulamanıza Özel Bireysel Çözümler
Pozisyoner Kullanarak Kaynak Verimliliği Nasıl Artırılır?
Pozisyonerler kaynakçılar için faydalıdır: ergonomik çalışma konforu ve daha güvenli bir çalışma ortamı sağlar. Ayrıca, bir pozisyoner kullanmak, iş parçasına maksimum erişime izin verirken hem 360° döndürmenin hem de eğmenin en hızlı yolunu sağlayarak kaynak verimliliğini %70'e kadar artırır.
Ağır Malzeme Pozisyonerleri İçin Temel Uygulamalar
- Ağır Kalın Duvarlı Çanak Uçlarının Otomatik Kaynağı
- Basınçlı Kap Bileşenlerinin Kaplanması
- Tandem ve Kalın Duvarlı Basınçlı Kapların Dar Aralıklı Kaynak İstasyonları
- Rüzgar Enerjisi Santralleri İçin Temeller
- Pervane Muhafazaları, Vinçler Ve Diğer Gemi Yapımı Ve Açık Deniz Endüstrisi Bileşenleri
Hangi İşlemler Kaynak işlemine Dahildir?
Kaynak işlemi, iş parçasının kaynak cihazına sunulmasını (veya tam tersi), iş parçası ile kaynak cihazı arasında bağıl hareketin oluşturulmasını, kaynak işleminin kontrol edilmesini, örneğin hız, yön, akım ve parçanın buna göre yeniden konumlandırılması gibi bir dizi işlemi içerir.
Otomatik kaynak, kaynak kafası ile iş parçası arasındaki bağıl hareketin otomatik olarak kontrol edilmesi olarak tanımlanır. Otomatik kaynak, metal inert gaz (MIG), tungsten inert gaz (TIG) ve tozaltı ark kaynağı (SAW) dahil olmak üzere çeşitli kaynak proseslerinde kullanılır.
Otomatik kaynağın faydası, daha hızlı çevrim süresi sayesinde maliyetin azalması ve kaynak işleminin daha hassas kontrol edilebilmesi nedeniyle daha düşük miktarda kaynak kusuru ve buna bağlı kalite istikrarıdır.
Olumsuz yönü ise kaynak geometrisi basit düz çizgilerle sınırlı olmadığı durumlarda ayarlamak için gereken sürenin artmasıdır.
İşiniz için en uygun konumlandırma ekipmanına karar vermek için yardıma mı ihtiyacınız var? Verimliliği artırırken kaynak makinenize konfor katmak mı istiyorsunuz?
Bu gibi işler için kaynak pozisyonerleri, döner tablalar ve kafa ve kuyruk stokları gibi piyasada birçok farklı boyut ve taşıma kapasitesine sahip ürün bulunmaktadır.
İhtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçin veya ürettiğimiz kaynak pozisyonerlerine bir göz atın
Atölyenizi otomatikleştirmek istiyorsanız, konumlandırma makinelerinin markaları ve türleri hakkında daha fazla bilgi için youtube sayfamızı ziyaret edebilir veya bizden destek alabilirsiniz.